fbpx

Het team

Na een aantal jaren wijnen te hebben geimporteerd naast mijn “gewone baan” besloot ik in het diepe te springen en mijn ambitie na te jagen: Ondernemen met het ontdekken en ontwikkelen van smaakvolle producten en leuke activiteiten om anderen daar ook van te laten genieten. Ik haal dan ook veel plezier uit het delen van de verhalen achter de flessen en het samen op zoek gaan naar de wijn die bij jouw smaak of gelegenheid pas. Alle wijnen in de winkel zijn persoonlijk geselecteerd: direct bij de wijnmakers die ik zelf importeer en bij mijn partners.  Om daar nu een favoriet uit te kiezen is lastig, maar waar je mij altijd wakker voor mag maken is een glas lang gerijpte champagne!

Mijn naam is Timo van der Laan en sinds december 23 werk ik, naast mijn studie Aardwetenschappen, bij Tchin-Tchin. Al vanaf jongs af aan heb ik een passie voor koken en geniet ik van nieuwe dingen proberen en proeven. Nu ik wat ouder ben is een volgende stap richting wijn niet zo gek want bij een goed gerecht hoort uiteraard een goed glas wijn. Wat is dan een goed glas? Daar hou ik mij graag mee bezig tijdens en buiten het werk om. Zo volg ik onder meer de wijncursus WSET 2 zodat ik je naast een glimlach ook een passend advies kan geven. Als je mij naar mijn favorieten vraagt, geniet ik erg van een frisse Gruner Veltliner, ben ik dol op de Villamagna D.O.C Riserva maar maak je mij ook erg blij met een heerlijke rosé van Cueva del Chaman.

Mijn naam is Joost Maas. Sinds 2023 werk ik mee in Tchin Tchin, de leukste wijnwinkel van Leidsche Rijn en omstreken. Na vele jaren proeven, plukken, lezen en leren besloot ik de opleiding tot vinoloog te gaan volgen bij de Wijnacademie. Die opleiding smaakte naar meer. Toen de vacature bij Tchin-Tchin voorbijkwam, trok ik met stoute schoenen naar de winkel waar ik nu alweer enige tijd met veel plezier meehelp in de winkel.
Mijn favorieten bij Tchin-Tchin? Ik ben verzot op de Champagne van Yves Ruffin, je kunt me wakker maken voor een glas rood van Abbaye de Sylva Plana, ik dompel mezelf graag onder in een badje Lentum Riesling van Melsheimer en je maakt me zielsgelukkig met een Cabernet Sauvignon van onze Sloveense wijnvriend Patrick Simcic. Oh ja, je moet ook zeker de verrassende want houtgerijpte rosé van Quinta do Piloto eens proberen als je langskomt.

Hi, ik ben Carianne uit Utrecht. Sinds maart 2024 heb ik me bij het team gevoegd. Nadat ik vorig jaar wset1 heb gedaan om mijn enthousiasme over wijn te ondersteunen met kennis, ben ik nu bezig met wset2. In m’n vrije tijd bezoek ik graag wijnbarren en restaurants met een interessante en verrassende wijnkaart. Het liefst over de hele wereld. Niks mooiers dan met mensen die ook een passie voor wijn hebben te kletsen, én leuke nieuwe wijnen te proeven natuurlijk. Zo’n goeie verrassing bij Tchin Tchin vond ik de Melsheimer Riesling zero dosage. Ik ben meteen terug gegaan naar de winkel voor meer, echt een aanrader als je op zoek bent naar een toffe bubbel met karakter.